Központi felvételi

Kedves Szülők!

Közeledik a középiskolai felvételire jelentkezés, a lapok beérkezési határideje: december 3. (személyesen vagy postai úton). Úgy tudom, hogy idén az ügyfélkapun keresztül is lehet jelentkezni (ezt nem néztem meg)
A jelentkezési lapot a következő linken lehet letölteni pdf vagy Word formátumban.
Ugyan itt található a vizsgahelyszín kereső is.Célszerű közeli iskolát választani a felvételi megírásához.
A Karinthysok szeretik, ha az oda készülő tanuló náluk írja a felvételit.
Tegnap hazaküldtem a gyerekekkel egy kinyomtatott példányt a jelentkezési lapból.
BTM-es tanulóknak, akiknek speciális körülmények kellenek a vizsgához, a jelentkezési lap mellé csatolni kell az érvényes szakvélemény másolatát és egy szülői kérelmet. A szülői kérelem a fenti linken megtalálható. Javaslom, hogy feltétlenül személyesen vigyék be a jelentkezési lapot az iskolába vagy érdeklődjenek, hogy a különleges körülményeket tudja-e az iskola biztosítani.
Fontos, hogy a felvételire a  jelentkezést, a jelentkezési lapok középiskolába való eljuttatását a SZÜLŐ intézi. Kérek visszajelzést ha megtörtént a jelentkezés és arról is, hogy melyik iskolába.
Járványhelyzet 
A Járvány erőteljes terjedése miatt több szigorító rendelkezést hozott az iskola.
Szülő az iskolába csak az iskolavezetés előzetes engedélyével léphet, előre egyeztetett időpontban.
A november 29-re tervezett szaktanári fogadóóra személyes jelenléttel nem rendezhető meg.Lehetőség lesz azonban ezen a napon 17-19 óra között telefonos vagy online fogadóórára. Időpontot a szaktanárokhoz az iskola titkárságán lehet kérni telefonon.
Én ezen a fogadón nem leszek elérhető, mert ekkor lesz a Zrinyi matematikaverseny, amelyet az iskolában rendezünk meg. Két tanulót az osztályunkból is érint. Ha velem szeretnétek beszélni, írjatok vagy hívjatok.
Szülői értekezlet is csak online tartható meg. Az iskolai közösséget érintő rendezvények (Mikulás, Lucanap) osztálykeretben tartható.
Sajnos iskolánkat is folyamatosan és egyre fokozódóan érinti a járvány. Arra kérem a szülőket, ha gyermeküknél a betegség legkisebb tünete is jelentkezik vagy a családban covid beteg van, tartsák otthon a gyereket akkor is, ha oltott.
A szabályozás szerint, ha covid pozitív gyerek lesz az osztályban, akkor az oltatlan tanulók otthon maradnak karanténban, az oltottak továbbra is járnak iskolába. Vigyázzunk egymásra!
Üdvözlettel:
Ildikó